BOLJ NARAVNO NE GRE!

V objemu zelenega Pohorja, v Rančah nad Framom, se gradi za Vas stanovanjsko – apartmajsko naselje Borov gaj.

Na planoti (polici) ob vznožju Pohorja, na nadmorski višini 450 m bodo zrasle hiše, narejene iz lesenih brun severnega bora.

Borov gaj pomeni vrnitev tradicionalne gradnje objektov iz masivnega lesa v Slovenijo.

Lega naselja je odprta, zagotavlja lep razgled, mir in čist zrak. Niso redki dnevi, ko se lahko tukaj kopate v jesensko – zimskem soncu, nad meglenim morjem v dolini. Naravo in letne čase doživite bolj intenzivno in neposredno. Poletja hladi prijeten vetrič, pomlad in jesen sta polna barv, zima je še zmeraj podobna zimi in sneg je zares bele barve. Borov gaj je idealno izhodišče za sprehode v naravo, gobarjenje in kolesarjenje. Asfaltirana cesta vas popelje vse do smučišč ali pa na vrh Pohorja.

Borov gaj predstavlja pet objektov s skupaj 14 apartmaji oz. stanovanji. Apartmaju pripada ca. 134 m2 bivalne-stanovanjske površine ter ca. od 46 do 248 m2 zelenice.

Apartma ima funkcionalno razporeditev prostorov:

klet: družabna soba, pomožni prostor, kabinet, kopalnica z wc-jem, stopnišče

pritličje: vhod, hodnik, WC, kuhinja, jedilnica dnevna soba ter stopnišče

mansarda: hodnik, spalnica, soba, ter kopalnica.

To nikakor niso običajna poceni in na hitro zgrajena stanovanja, iz katerih človek ob vsaki priložnosti beži v naravo. Gre za kvalitetno izvedbo, z uporabo edinih res naravnih materialov – lesenih brun severnega bora; simbiozo toplih, zdravih bivalnih enot z mirnim in čistim naravnim okoljem. Kvaliteto bivanja še povzdigne spremljevalni objekt, kateri bo omogočal mini wellness center s finsko in turško savno ter whirlpoolom in fitness prostorom.

Apartmaji Borov gaj so energijsko varčni objekti. Ogrevanje bo električno s sistemom Therma-Ray. V stanovanju pa bo zgrajen tudi dimnik s tuljavo fi 16 cm, ki je predviden za priklop manjšega kamina.

Upravno spada Borov gaj v občino Fram-Rače, oddaljeno le nekaj minut vožnje iz Maribora. Kraja Fram in Rače nudita vse kar človek v današnjem času potrebuje, med drugim so v bližini tudi otroški vrtec in šola, športna igrišča, pestra gostinska ponudba od tradicionalne kuhinje do kmečkih turizmov. Borovo naselje se razprostira ob asfaltirani cesti, le 4 km od avtoceste Maribor – Ljubljana. Od tod do Ljubljane ali Gradca ni niti ura vožnje, in do centra Maribora le 15 minut.